woensdag 14 december 2016

Flashbericht: James Cooke was op bezoek!

25 november 2016 te Ruddervoorde

Het was een mooie herfstdag op vrijdag 25 november. Iedereen was lustig aan het spelen op de speelplaats toen plots... de bel ging... Iedereen ging in zijn/haar klasrij staan. Opeens werd het muisstil (de 2de bel weerklonk). De juffen en meesters kwamen buiten en gingen bij hun rij staan. Maar juf Gerda had gezien dat iets niet pluis was! Er stond iemand aan de poort van achter het hoekje te piepen. Wie was dat? Wat deed hij daar? Waarom stond hij daar? Waarom allemaal zo in het geniep? PLOTSELING kwam de verdachte persoon van achter het hoekje... Alle kinderen schrokken! Wie is dat? Ken ik die niet van ergens? Ela, da's die van televisie! Is die niet met Jonas Van Geel getrouwd? Hé, dat is een vriend van Karen Damen! Ik heb die gisteren nog op tv gezien!

Inderdaad, het was James Cooke! Maar waarom kwam hij eigenlijk naar VBS De Kiem? Juf Gerda had deelgenomen aan een wedstrijd van uitgeverij Die Keure. Daarmee kon ze een voorleesuurtje van James Cooke winnen en juf Gerda dacht natuurlijk "Wie niet waagt, niet wint." Maar had ze toch wel niet prijs zeker? Helaas voor juf Gerda was het voorleesuurtje enkel voor het 2de leerjaar. Had juf Sandra even geluk zeg! En als dat nog niet genoeg was kreeg ze er nog een volledige klasbieb bovenop! Hoe James Cooke het er in de klas van juf Sandra vanaf bracht kun je zien op de facebookpagina van Die Keure.

Gelukkig had James nog even de tijd om even goeiedag te komen zeggen aan de rakkers van het vierde leerjaar. Die waren meteen laaiend enthousiast en wilden allemaal een handtekening! En die kregen ze natuurlijk.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen